Advies aan huis voor uw vijver

Heeft u plannen voor een vijver, wij denken graag met u mee en delen onze kennis om er een geslaagd project van te maken.

Te vaak worden vijvers dichtgegooid weggedaan omdat ze niet aan de verwachtingen voldoen. Groen water en zieke vissen of waterplanten die zich niet ontwikkelen zijn daarvan vaak de boosdoeners.

Dit is echter absoluut niet nodig. Met de huidige kennis en techniek is iedere vijver helder en gezond te houden.

FishLife heeft deze kennis in huis!

Wij analyseren het probleem in zijn geheel op uw locatie, zodat wij u ter plaatse van goed advies kunnen dienen en het probleem kunnen oplossen. Uiteraard verbinden wij hieraan tevens onze helderwatergarantie.

Natuurvijver

Een natuurvijver is een vijver waarbij het hoofdzakelijk om de flora draait. Het voordeel van deze manier van vijver houden is allereerst dat een natuurvijver weinig onderhoud vergt. Daarbij is een natuurvijver een lust voor het oog door de bloei en afwisseling van de vele verkrijgbare waterplanten. De combinatie van waterplanten en water zullen op kort termijn diverse insecten, kikkers, salamanders en andere fauna aantrekken.

Bij deze manier van vijver houden, houden we eventueel weinig vissen die we niet bijvoeren. De kunst bij een natuurvijver is om de natuur zijn gang te laten gaan op zoek naar het natuurlijk evenwicht. De vijverplanten, vooral de zuurstofplanten zullen de vijver helder houden. Ook voor de natuurvijver kunt u bij ons terecht, op bestelling leveren wij onder andere kant en klaar goed doorwortelde vijverplanten.

Helderwater garantie

Elke vijver is een kleine biotoop. Soms heeft deze microkosmos hulp nodig om altijd helder en fris te zijn. De filtertechniek van Oase garandeerd de allerhoogste waterkwaliteit door perfect op elkaar afgestemde componenten.

FishLife heeft gekozen voor Oase producten omdat deze zich onderscheiden op gebied van innovatie in de koi en vijverwereld. 
Oase vijverpompen zijn tot 60% energie besparend en de filtersystemen zijn onderhoudsarm en zowel gravity als pompgevoed leverbaar.

In onze winkel voeren wij een uitgebreid assortiment aan Oase producten, we laten u dan ook in de winkel graag alle mogelijkheden zien.
Als viersterren dealer van Oase is FishLife het adres voor jarenlang onbezorgd vijverplezier met helderwatergaranie.

Koivijver

Bij de aanleg van een koivijver komt er heel wat kijken, dat begint al met een keuze te maken tussen een strakke of natuurlijke vorm van de vijver. Maar vooral op gebied van techniek waarin het aanbod enorm is , zelfs zo groot dat het een hele opgave geworden is om te kiezen tussen al die merken en bijhorende systemen.

Hierin helpen wij u graag, of u nu zelf de vijver aanlegt of het door ons laat doen, met als eindresultaat een heldere koivijver met een energiezuinig en onderhoudsarm filtersysteem.

Een koi is een prachtige siervis die er niet mee zit of de vijver rond ovaal of vierkant is, voor onze koi is ruimte en goede waterkwaliteit van belang.

De visie van FishLife over de koivijver is een helder concept die zich al jaren bewezen heeft. Een concept waar eenvoud en de gezondheid van onze koi voorop staan.

In onze winkel laten we graag onze producten en visie zien.

Zwemvijver

De zwemvijver heeft de laatste jaren een trend gezet en steeds meer terrein gewonnen van het traditionele zwembad. Door een mogelijkheid te creƫren om te kunnen zwemmen in een bassin die opgaat in de rest van de tuin is de zwemvijver ontstaan. Daarbij is de zwemvijver een aanwinst aan flora en fauna voor de tuin.

Het zwemmen in een heldere zwemvijver waarbij geen chemicaliƫn worden gebruikt is helemaal van deze tijd. Om helder water te garanderen gebruiken wij een combinatie van een plantenfilter met een energiezuinig mechanisch filter. Voor eigenbouw, een kant en klaar zwemvijver, of voor de complete aanleg van een zwemvijver met garantie kunt u bij FishLife terecht.